powierzchni marmuru
DSC_6205.jpg

Kuźnia Liderów

Kuźnia liderów ma za zadanie wskazać uczestnikom właściwe ścieżki kariery pojawiające się w każdym z sektorów nowoczesnego państwa: prawa i administracji, ekonomi i pozarządowej działalności społecznej. Dzięki licznym spotkaniom z praktykami, warsztatom oraz stworzonym poradnikom uczestnicy mogą odpowiedzieć na pytanie kim są? I kim chcą być ?

Wierzymy, że dzięki wsparciu przyszli liderzy odnajdą się na rynku pracy a zdobyte kompetencje miękkie i praktyczne umiejętności zdobyte podczas warsztatów sprawią że staną się konkurencyjnymi kandydatami na rynku pracy.

IMG_9183.HEIC

1Zjazd

Sektor Państwowy

Podczas 1 zjazdu Kuźni Liderów omówiliśmy sektor państwowy, który obejmuje obszar administracji państwowej, samorządowej i lokalnej. W skład tego sektora wchodzą podmioty gospodarki narodowej

z wyszczególnieniem Skarbu Państwa, własności jednostek samorządu terytorialnego, uczelnie

publiczne, Narodowy Fundusz Zdrowia, państwowe instytucje kultury oraz inne organy państwowe powstałe w wyniku poszczególnych aktów prawnych.

2 Zjazd

Sektor prywatny

Podczas drugiego zjazdu ukazaliśmy ścieżki rozwoju w sektorze prywatnym poprzez spotkania z inspirującymi praktykami i psychologami biznesu, którzy nauczyli naszych uczestników, jak powinniśmy radzić sobie w stresujących sytuacjach w pracy.

Podczas zjazdu nie zabrakło warsztatów i wielu

ćwiczeń typu case study. Pokazaliśmy i nauczyliśmy jak? kiedy? gdzie? i z kim? założyć własną działalność i jak nie zginąć w świecie pełnym

konkurencji i wielu nieznanych przepisów prawa.

DSC_4241.jpg

3 Zjazd

Trzeci Sektor

Podczas trzeciego zjazdu zajęliśmy się tematyką organizacji pozarządowych, które są coraz istotniejszym elementem funkcjonowania nowoczesnego państwa. Zajmują tę niszę, której państwo

nie jest zdolne, w sposób kompleksowy i całkowity zapełnić. Dzięki inicjatywom obywatelskim powstają organizacje, które wychodzą

naprzeciw oczekiwaniom ludzkości. Trzeci sektor jest nazwą stosowaną do ogółu organizacji pozarządowych, zaś sama nazwa nawiązuje do podziału aktywności społeczno-gospodarczej państw demokratycznych

na wspomniane już trzy sektory.

4 Zjazd

Wielki Finał

Podczas czwartego Zjazdu podsumowaliśmy całość projektu, przeprowadziliśmy ankietę ewaluacyjną oraz wspólnie z uczestnikami zastanowiliśmy się nad obraniem ścieżki kariery zawodowej.

DSC_5865.jpg
FM_zestawienie_1_plik_edytowalny_KOLOR.png